Utiliteitsbouw | EPA-U

De term EPA-U staat voor Energie Prestatie Advies Utiliteit, bestaande bouw.
Dit wordt afgegeven in de vorm van een energielabel dat loopt van G (zeer slechte energieprestaties) tot en met A (zeer goede energieprestaties). Een label is verplicht bij verkoop of verhuur van een utiliteitspand en is 10 jaar geldig. Vanaf 2023 is elk kantoor dat groter is dan 100 m2 verplicht om minimaal energielabel C te hebben (na 2030 is dat energielabel A). Is dat niet het geval, dan moet het betreffende kantoor buiten bedrijf worden gesteld. Wie nog niet zo ver is, doet er goed aan om snel in actie te komen. Op het ontbreken van een energielabel staan hoge boetes.

Ontvang informatie over EPA-U

Utiliteit

Utiliteitsgebouwen zijn gebouwen die gebruikt worden als kantoor, winkels, onderwijsinstellingen, publieke functies (zoals bibliotheken, stadhuizen, vergadercentra), gezondheidszorg, horeca en logies en  sport.

Monumenten, vrijstaande gebouwen met een gebruiksoppervlak kleiner dan 50 m2, industrie, gebouwen met religieuze activiteit en tijdelijke gebouwen zijn uitgesloten  van de labelplicht.

Specialisten

Om een energielabel op te stellen voor een utiliteitspand, moet je een gecertificeerde adviseur in de arm nemen. Deze adviseur komt langs in het pad en beoordeelt het pand aan de hand van een uitgebreide checklist volgens de wettelijk gestelde eisen. Ook berekenen we oppervlakte van gevels, vloeren en het dak en nemen wij een aantal kenmerken van het gebouw op.
We vertalen deze informatie naar een energielabel en leggen het gebouw vast in de registratiedatabase. De eigenaar ontvangt van ons het label. Bij overheidsgebouwen en publiek toegankelijke gebouwen is het verplicht om dit energielabel zichtbaar op te hangen.

Wij bieden u ook de mogelijkheid om een uitgebreid maatwerkadvies op te laten maken. We geven dan gerichte adviezen om uw pand energiezuiniger te maken.

We adviseren je graag!

Wij zijn volledig op de hoogte van de wet- en regelgeving rondom EPA-U. Benader ons gerust voor informatie. We delen onze kennis graag met je.

Bel ons

Onze medewerkers
geven je graag
persoonlijk advies

Bel mij terug

E-mail

Wij proberen
je zo snel mogelijk
te antwoorden.

Of stuur ons een bericht