Woningen | EPA-W

EPA-W staat voor Energie Prestatie Advies Woningen. Dit wordt afgegeven in de vorm van een energielabel die van A tot G kan lopen. Een A label betekent hierbij dat de woning zeer goede energieprestaties heeft en een G label staat voor zeer slechte energieprestaties.
Een energielabel is verplicht bij het verkopen of verhuren van een woning en is 10 jaar geldig. Voor verhuurders van woningen is het daarnaast belangrijk om een Energie Index te hebben. Deze zijn nodig om volgens het Woningwaarderingsstelsel (WWS) de juiste huurprijs te kunnen berekenen.

Ontvang meer informatie over EPA-W

Energielabel en Energie Index

Om het energielabel van een woning te bepalen, ben je verplicht om een gediplomeerd adviseur in arm te nemen. Deze adviseur komt langs in de woning en loopt deze zorgvuldig door aan de hand van een uitgebreide checklist. Er wordt onder andere gekeken naar de aanwezige isolatie, verwarming en ventilatie.
Nadat de woning is geïnspecteerd, wordt deze verwerkt en doorberekend in de software en krijgt de eigenaar van de woning een energieprestatie certificaat, waarop zowel de Energie Index als het energielabel staat vermeld.
Desgewenst stellen we ook een uitgebreid maatwerkadvies op met adviezen om de specifieke woning energiezuiniger te maken.

We adviseren je graag!

Wij zijn volledig op de hoogte van de wet- en regelgeving rondom EPA-W. Benader ons gerust voor informatie. We delen onze kennis graag met je.

Bel ons

Onze medewerkers
geven je graag
persoonlijk advies

Bel mij terug

E-mail

Wij proberen
je zo snel mogelijk
te antwoorden

Of stuur ons een bericht