Woningen | EPV

Een Energie Prestatie Vergoeding (EPV) is een schriftelijke overeenkomst tussen huurder en verhuurder en geldt voor Nul op de Meter-woningen (NOM-woningen). Dit gebeurt door slim gebruik te maken van energiebesparende maatregelingen en energieopwekkende voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers.
Een verhuurder mag deze vergoeding sinds 2016 in rekening brengen wanneer hij een woning zeer energiezuinig heeft gemaakt. Een huurder is verplicht deze te betalen. De berekening wordt opgesteld aan de hand van het energie prestatie certificaat. Een EPV mag alleen door erkende specialisten worden opgesteld. BuildingLabel is marktleider in Nederland op het gebied van EPV. Wij zijn hiervoor dan ook BRL 9500-05 gecertificeerd.

Ontvang meer informatie over EPV

Voordelen voor verhuurders

De EPV kan oplopen tot € 1,45 /m2 per maand en is daarmee voor de verhuurder zeer interessant. Voor de maximale vergoeding moet de jaarlijkse warmtevraag van de woning lager zijn dan 30 kWh/m2 en moet de woning zelf minimaal eenzelfde hoeveelheid duurzame energie opwekken. Onze adviseurs stellen bij de berekening van de EPV onder andere een luchtdichtheidsrapport op. Vervolgens bepalen we volgens vastgestelde richtlijnen welke vergoeding er hoort te staan tegenover de energiebesparende en -leverende voorzieningen die de verhuurder in de woning heeft doorgevoerd. De EPV is bindend en geldt voor een periode van 30 jaar.

We adviseren je graag!

Wij zijn volledig op de hoogte van de wet- en regelgeving rondom EPV. Benader ons gerust voor informatie. We delen onze kennis graag met je.

Bel ons

Onze medewerkers
geven je graag
persoonlijk advies

Bel mij terug

E-mail

Wij proberen
je zo snel mogelijk
te antwoorden.

Of stuur ons een bericht