Bijscholing voor de EP Utiliteitsbouw adviseurs – 2022 – Verplicht voor alle gediplomeerde adviseurs

De bijscholing, ook wel opfriscursus, wordt van 1 april 2022 tot 1 oktober 2022 georganiseerd en is voor alle EP Adviseurs een verplichte jaarlijkse bijscholing. De opfris in 2022 geldt voor iedereen die tot en met 2021 de vakbekwaamheid heeft afgerond voor de NTA-methodiek.

In deze cursus komen de laatste interpretaties en wijzigingen aan bod die zijn doorgevoerd in wetgeving, NTA 8800 en ISSO opnameprotocollen.  Ook worden de veel gemaakte fouten in de energieprestatiemethodiek voor woningen en utiliteitsbouw toegelicht en worden de onduidelijkheden die gesignaleerd zijn door de certificerende instellingen, de TC 9500 en het energieprestatieplatform nader uitgelegd.

Zorg dat je voor 1 oktober hebt deelgenomen aan de bijscholing!

Volg de cursus 0p locatie of online

Per cursus hebben we plaats voor vijftien deelnemers. Het is mogelijk de cursus online te volgen, maar we geven de voorkeur aan fysieke deelname

Cursusruimte
Vanaf half negen ben je welkom op onze locatie. Wij zorgen voor koffie, thee en een lunch.
Locatie: Planetenveld 45 te Zeewolde

Online 
Je neemt deel aan de les via Zoom. We hebben onze ruimte aangekleed met goede camera’s en een adequate geluidsinstallatie. Op deze manier kunnen we elkaar zonder problemen zien en horen. Uiteraard kun je vanuit huis gewoon je vragen stellen. Los van de fysieke afstand, volg je de les op een normale manier.  De toets is online af te leggen, ook hiervoor ontvang je een inlogcode

Cursusdag

Er zijn twee soorten bijscholingen voor de EP Adviseurs Utiliteitsbouw. Eén voor de basisadviseurs en één voor de detailadviseurs. Zorg dat je bij aanmelding voor de juiste bijscholing kiest. Een detailadviseur doet alleen de bijscholing over de detailmethodiek (dit is inclusief basis).

De dag start om 9.00 en duurt tot 16.00. De bijscholing bestaat drie vaste onderdelen. Een theoriegedeelte in de ochtend, en in het middagprogramma een casus uit de praktijk en een toets met een korte nabespreking na het maken van de toets.

Lesmateriaal

In deze cursus wordt de kennis opgefrist met betrekking tot de interpretaties en wijzigingen en veel gemaakte fouten in de energieprestatiemethodiek voor woningen, woongebouwen en utitiliteitsbouw. De kandidaat krijgt les van een ervaren docent, gaat aan de slag met een praktijkcasus en wordt getoetst door middel van meerkeuzevragen. Deelname geeft recht op verlenging van de betreffende vakbekwaamheid.

De toets voor Utiliteit Basis bestaat uit 10 meerkeuze vragen.
De toets voor Utiliteit Detail bestaat uit 12 meerkeuze vragen.

De kandidaat mag bij het examen gebruik maken van ISSO-Publicatie 75.1. Deze wordt door het opleidingsinstituut uitgereikt en is ook opgenomen in de digitale toetsomgeving. Gebruik van een rekenmachine is aanbevolen (mag ook mobiele telefoon zijn).

Ontwerpers die zonder diploma in samenwerking met BuildingLabel omgevingsvergunningen registreren, volgen het theorie gedeelte tegen een gereduceerde prijs en nemen geen deel aan het middagprogramma. Inschrijving van ontwerpers vallen onder detail

Cursusdata Bijscholing Utiliteitsbouw

 • Bijscholing U Basis: dinsdag 7 juni 2022
 • Bijscholing U Detail: donderdag 9 juni 2022
 • Bijscholing U Basis: dinsdag 14 juni 2022
 • Bijscholing U Basis: donderdag 23 juni 2022
 • Bijscholing U Basis: maandag 11 juli 2022
 • Bijscholing U Detail: maandag 22 augustus 2022
 • Bijscholing U Detail: vrijdag 26 augustus 2022
 • Bijscholing U Detail: woensdag 31 augustus 2022
 • Bijscholing U Detail: vrijdag 2 september 2022
 • Bijscholing U Detail: donderdag 8 september 2022
 • Bijscholing U Basis: dinsdag 13 september 2022
 • Bijscholing U Detail: donderdag 22 september 2022
 • Bijscholing U Detail: vrijdag 23 september 2022
 • Schrijf je snel in!

Uiterlijk 1 oktober

Op 1 oktober 2022 moet iedere EP-adviseur de opfriscursus met de toets hebben afgerond voor behoud van vakbekwaamheid.

Kosten

De bijscholing kost € 350,- inclusief cursusmateriaal, lunch en eindtoets, exclusief btw.

De ISSO 75.1 methode 2020,  4e druk kun je bestellen via ISSO, maar is ook gratis digitaal beschikbaar in de bibliotheek van BuildingBase.

Kwaliteitsgarantie

BuildingLabel is erkend en geaccrediteerd door InstallQ/ISSO en een officiële opleiding voor de bijscholing van EP Adviseurs. Het cursusmateriaal is gebaseerd op materiaal dat door ISSO is ontwikkeld.

Aanmelden

Je kunt hieronder direct inschrijven voor de de bijscholing Utiliteitsbouw Basis of Detail. Let op dat je de juiste cursus selecteert.