Bijscholing voor de EP Woningbouw adviseurs – 2022 – Verplicht voor alle gediplomeerde adviseurs

De bijscholing, ook wel opfriscursus, wordt van 1 april 2022 tot 1 oktober 2022 georganiseerd en is voor alle EP Adviseurs een verplichte jaarlijkse bijscholing. De opfris in 2022 geldt voor iedereen die tot en met 2021 de vakbekwaamheid heeft afgerond voor de NTA-methodiek.

In deze cursus komen de laatste interpretaties en wijzigingen aan bod die zijn doorgevoerd in wetgeving, NTA 8800 en ISSO opnameprotocollen.  Ook worden de veel gemaakte fouten in de energieprestatiemethodiek voor woningen toegelicht en worden de onduidelijkheden die gesignaleerd zijn door de certificerende instellingen, de TC 9500 en het energieprestatieplatform nader toegelicht.

Zorg dat je voor 1 oktober hebt deelgenomen aan de bijscholing!

Op locatie of online te volgen

Per cursus hebben we plaats voor vijftien deelnemers. Het is mogelijk de cursus online te volgen, maar we geven de voorkeur aan fysieke deelname

Cursusruimte
Vanaf half 9 ben je welkom voor een kop koffie of thee. De les start om 9 uur. Wij zorgen voor koffie, thee en een lunch.
Locatie: Planetenveld 45 te Zeewolde

Online les
Je neemt deel aan de les via Zoom. We hebben onze ruimte aangekleed met goede camera’s en een adequate geluidsinstallatie. Op deze manier kunnen we elkaar zonder problemen zien en horen. Uiteraard kun je vanuit huis gewoon je vragen stellen. Los van de fysieke afstand, volg je de les op een normale manier.  De toets is online af te leggen, ook hiervoor ontvang je een inlogcode

Cursusdag

Er zijn twee soorten bijscholingen voor de EP Adviseurs Woningbouw. Een voor de basisadviseurs en één voor de detailadviseurs. Zorg dat je bij aanmelding voor de juiste bijscholing kiest. Een detailadviseur doet alleen de bijscholing over de detailmethodiek (dit is inclusief basis).
Heb je de vakbekwaamheid Utiliteit dan hoef je niet voor Woningbouw in te tekenen. Bijscholing Utiliteit volstaat dan.

De dag start om 9.00 en duurt tot 16.00. De bijscholing bestaat drie vaste onderdelen. Een theoriegedeelte in de ochtend, en in het middagprogramma een casus uit de praktijk en een toets met een korte nabespreking na het maken van de toets.

Lesmateriaal

In deze cursus wordt de kennis opgefrist met betrekking tot de interpretaties en wijzigingen en veel gemaakte fouten in de energieprestatiemethodiek voor woningen en woongebouwen. De kandidaat krijgt les van een ervaren docent, gaat aan de slag met een praktijkcasus en wordt getoetst door middel van meerkeuzevragen. Deelname geeft recht op verlenging van de betreffende vakbekwaamheid.

De toets voor Woningbouw Basis bestaat uit 10 meerkeuze vragen.
De toets voor Woningbouw Detail bestaat uit 12 meerkeuze vragen.

De kandidaat mag bij het examen gebruik maken van ISSO-Publicatie 82.1. Deze wordt door het opleidingsinstituut uitgereikt en is ook opgenomen in de digitale toetsomgeving. Gebruik van een rekenmachine is aanbevolen (mag ook mobiele telefoon zijn).

Ontwerpers die zonder diploma in samenwerking met BuildingLabel omgevingsvergunningen registreren, volgen het theorie gedeelte tegen een gereduceerde prijs en nemen geen deel aan het middagprogramma. Inschrijving van ontwerpers vallen onder detail

Cursusdata Bijscholing Woningbouw

onzichtbare tekst om e

 • Bijscholing W Basis: donderdag 28 april 2022
 • Bijscholing W Detail: dinsdag 3 mei 2022
 • Bijscholing W Basis: donderdag 5 mei 2022
 • Bijscholing W Basis: donderdag 12 mei 2022
 • Bijscholing W Detail: maandag 16 mei 2022
 • Bijscholing W Basis: donderdag 2 juni 2022
 • Bijscholing W Basis: maandag 13 juni 2022
 • Bijscholing W Detail: donderdag 16 juni 2022
 • Bijscholing W Basis: woensdag 22 juni 2022
 • Bijscholing W Basis: maandag 27 juni 2022
 • Bijscholing W Basis: maandag 4 juli 2022
 • Bijscholing W Basis: maandag 18 juli 2022
 • Bijscholing W Detail: dinsdag 23 augustus 2022
 • Bijscholing W Detail: dinsdag 30 augustus 2022
 • Bijscholing W Basis: dinsdag 6 september 2022
 • Bijscholing W Detail: dinsdag 20 september 2022
 • Bijscholing W Detail: vrijdag 30 september 2022
 • Schrijf je gelijk in!

Uiterlijk 1 oktober

Op 1 oktober 2022 moet iedere EP-adviseur de opfriscursus met de toets hebben afgerond voor behoud van vakbekwaamheid.

Kosten

De bijscholing kost € 350,- inclusief cursusmateriaal, lunch en eindtoets, exclusief btw.

De ISSO 82.1 methode 2020,  4e druk kun je bestellen via ISSO, maar is ook gratis digitaal beschikbaar in de bibliotheek van BuildingBase.

Kwaliteitsgarantie

BuildingLabel is erkend en geaccrediteerd door InstallQ/ISSO en een officiële opleiding voor de bijscholing van EP Adviseurs. Het cursusmateriaal is gebaseerd op materiaal dat door ISSO is aangereikt.

Aanmelden

Je kunt hieronder direct inschrijven voor de de bijscholing Woningbouw Basis of Detail. Let op dat je de juiste cursus selecteert.