Bijscholing van EPB-U naar EP-U/B adviseur

Per 1 januari 2021 is de methodiek waarmee de energieprestatie van gebouwen wordt bepaald gewijzigd. Vanaf die datum geldt de aangepaste ISSO 75.1. Er zijn nogal wat veranderingen. BuildingLabel heeft een bijscholingscursus ontwikkeld die je zorgvuldig voorbereidt op de NTA8800. Tijdens twee opleidingsdagen lichten we je de veranderde opname en rekenmethode toe. We bereiden je optimaal voor op het verplichte aanvullende examen, zowel de meerkeuze- als de softwaretoets. Zo kun je ook in 2021, met je nieuwe vakbekwaamheidsbewijs op zak, aan de slag als EP-U/B adviseur.

De bijscholingscursus is bedoeld voor alle huidige EPB-U adviseurs. Het diploma EP-U/B zorgt ervoor dat je ook in 2021 volgens de nieuwe richtlijnen bevoegd bent om utiliteitsgebouwen en woningen te keuren en energielabels op te stellen. Je krijgt les van docenten die zelf hun sporen in het vak hebben verdiend en ervaring hebben in het opleiden van collega’s.

Meld je hier aan voor de bijscholingscursus

Onderwerpen

Het opnameprotocol uit de nieuwe ISSO 75.1 vormt de basis voor de bijscholing. We behandelen alle onderwerpen en lichten deze toe met voorbeelden uit de praktijk. Je oefent met concrete casussen en krijgt oefenvragen die je ook op het examen kunt verwachten. Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan de vernieuwde software van Vabi en Uniec3.

Als EP-U basisadviseur ben je automatisch ook EP-W basisadviseur voor de woningbouw. Je hoeft dus geen dubbele bijscholing te volgen. De cursus en het examen voor EP-U/B adviseur volstaan.

Corona maatregelen

Per cursus hebben we plaats voor zestien deelnemers. Vanwege de coronamaatregelen splitsen we de groep op. Per lesdag zitten acht deelnemers in ons leslokaal in Zeewolde, de andere helft volgt de les online. Uiteraard wisselen we dit af.

Het cursusmateriaal wordt per post toegestuurd.

Cursusruimte
We hebben het lokaal ruim opgezet. Er is voldoende loopruimte en je tafel staat op de vereiste 1,5 meter van de volgende.  Wij verzorgen op deze dag de lunch voor je. De tweede dag volg je de les online.

Online lessen
Je volgt één cursusdag thuis. Je neemt dan deel aan de les via Zoom. We hebben hiervoor onze ruimte aangekleed met goede camera’s en een adequate geluidsinstallatie. Op deze manier kunnen we elkaar zonder problemen zien en horen. Uiteraard kun je vanuit huis gewoon je vragen stellen. Los van de fysieke afstand, volg je de les op een normale manier.  De tweede dag zit je dan in ons cursuslokaal in Zeewolde.

Bijscholingscursusdata van EPB-U naar EP-U/B adviseur

  • Woensdag 20 en 27 januari 2021
  • Maandag 15 en donderdag 18 februari 2021

Kosten

De tweedaagse bijscholingscursus EP-U/B kost € 650,- exclusief btw. Het lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

De ISSO 75.1 versie 2020 kun je bestellen via ISSO, maar is ook gratis digitaal beschikbaar.

Examen

Het aanvullend examen EP-U/B kunt u aanvragen  ’t Examenpark of Cito

Aanvullend examen U, 2 modules: UA-B en U4b

Meer informatie en opgeven voor het examen kan op de betreffende websites.
Het is belangrijk dat je – buiten de opleidingsdagen – ook thuis studeert.

Aanmelden

Je kunt hieronder direct inschrijven voor de bijscholingscursus van EPB-U naar EP-U/B adviseur.

Het maximale aantal cursisten voor onze cursus is 16. Het aantal deelnemers kan je hieronder zien.

Inschrijvingen woensdag 20 januari: 7 van 16.

Inschrijvingen maandag 15 februari: 5 van 16.