Bijscholing van EPN-U naar EP-U/D adviseur

Per 1 januari 2021 wijzigt de methodiek waarmee de energieprestatie van gebouwen wordt bepaald. Vanaf die datum geldt de aangepaste ISSO 75.1. Er zijn nogal wat veranderingen. BuildingLabel heeft een bijscholingscursus ontwikkeld die je zorgvuldig voorbereidt op de NTA8800. Tijdens twee opleidingsdagen lichten we je de veranderde opname en rekenmethode toe. We bereiden je optimaal voor op het aanvullende examen. Zo kun je ook in 2021, met je nieuwe vakbekwaamheidsbewijs op zak, aan de slag als EP-U/D adviseur.

De cursus is bedoeld voor alle huidige EPN-U adviseurs. Het diploma EP-U/D zorgt ervoor dat je ook in 2021 bevoegd bent om utiliteitsgebouwen, nieuwbouw en woningen te keuren en energielabels op te stellen. Je krijgt les van docenten die zelf hun sporen in het vak hebben verdiend en ervaring hebben in het opleiden van collega’s.

Meld je hier aan voor de bijscholingscursus

Onderwerpen

Het opnameprotocol uit de nieuwe ISSO 75.1 vormt de basis voor de bijscholing. We behandelen alle onderwerpen en lichten deze toe met voorbeelden uit de praktijk. Je oefent met concrete casussen en krijgt oefenvragen die je ook op het examen kunt verwachten. Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan de nieuwe software van Uniec3 en Vabi.

Corona maatregelen

Per cursus hebben we plaats voor zestien deelnemers. Vanwege de coronamaatregelen splitsen we de groep op. Per lesdag zitten acht deelnemers in ons leslokaal in Zeewolde, de andere helft volgt de les online. Uiteraard wisselen we dit af.

Het cursusmateriaal wordt per post toegestuurd.

Cursusruimte
We hebben het lokaal ruim opgezet. Er is voldoende loopruimte en je tafel staat op de vereiste 1,5 meter van de volgende.  Wij verzorgen op deze dag de lunch voor je. De tweede dag volg je de les online.

Online lessen
Je volgt één cursusdag thuis. Je neemt dan deel aan de les via Zoom. We hebben hiervoor onze ruimte aangekleed met goede camera’s en een adequate geluidsinstallatie. Op deze manier kunnen we elkaar zonder problemen zien en horen. Uiteraard kun je vanuit huis gewoon je vragen stellen. Los van de fysieke afstand, volg je de les op een normale manier.  De tweede dag zit je dan in ons cursuslokaal in Zeewolde.

Bijscholingscursusdata van EPN-U naar EP-U/D adviseur

  • Vrijdag 30 oktober en 6 november 2020
  • Donderdag 12 en 19 november 2020
  • Dinsdag 24 november en 1 december 2020
  • Maandag 11 en 18 januari 2021

Kosten

De tweedaagse bijscholingscursus EP-U/B kost € 650,- exclusief btw. Het lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

De ISSO 75.1 versie 2020 kun je bestellen via ISSO, maar is ook gratis digitaal beschikbaar.

Examen

De aanvullende examens worden op diverse locaties in Nederland afgenomen door ’t Examenpark of Cito. Meer informatie en opgeven voor het examen kan op de betreffende websites.

Aanvullend examen Detail: WA-D of UA-D

Het is belangrijk dat je – buiten de opleidingsdagen – ook thuis studeert.

Aanmelden

Je kunt hieronder direct inschrijven voor de bijscholingscursus van EPN-U naar EP-U/D adviseur.

Het maximale aantal cursisten voor onze cursus is 16. Het aantal deelnemers kan je hieronder zien.

Inschrijvingen maandag 11 januari: 5 van 16.

Inschrijvingen maandag 15 februari: 0 van 16.