Energie Prestatie berekeningen voor ontwerpers

BENG voor ontwerpers – zowel voor Woning- als Utiliteitsbouw.
Zelf berekenen en registreren van de omgevingsvergunning volgens de nieuwe rekenmethode | zonder EP diploma is nog steeds mogelijk voor ervaren vakmensen.

Twee daagse opleiding in samenwerking met de BNA, branchevereniging van Nederlandse Architecten.

Lees meer op de website van de BNA »

Meld je nu aan voor een cursus in 2022!

Meer informatie

Sinds 2021 ging de nieuwe NTA 8800 van start. Hoe maak en registreer je nu een Bengberekening in de nieuwe software? Door middel van deze cursus leer je alles wat er is veranderd. Het opnameprotocol uit de ISSO 75.1 of 82.1 (versie 2021) vormt de basis voor de opleiding.

Speciaal voor ontwerpers (zoals architecten en BENG-berekenaars) bieden we de mogelijkheid om zonder diploma de EP-berekening te registreren voor de omgevingsvergunning. Deze berekening wordt dan volledig gecontroleerd en overgenomen door een gediplomeerd EP-adviseur van BuildingLabel. De ontwerper dient hiervoor deze of aantoonbaar een gelijkwaardige cursus gevolgd te hebben voor de detailmethode zodat de kennis aanwezig is. We berekenen voor deze dienst het dubbele tarief, € 50,- voor registratie van een omgevingsvergunning voor een woning en € 200,- voor registratie van een omgevingsvergunning voor een utiliteitspand. Bij omgevingsvergunningen die complexmatig geregistreerd worden (met meerdere panden in één keer) geldt een lager tarief, € 30,- per woning en € 150,- per utiliteitspand.

Wil je wel graag zelf de registratie helemaal afhandelen dan verwijzen we je graag door naar de vierdaagse opleiding EP adviseur Detail

Volg de cursus op locatie of online

Per cursus hebben we plaats voor twintig deelnemers. Je mag de cursus op onze locatie in Zeewolde volgen maar mag er ook voor kiezen om de cursus online te volgen. Bij corona gerelateerde klachten of verkoudheid vragen we je om de les online te volgen.

Het cursusmateriaal wordt per post toegestuurd.

Cursus op locatie:

Planetenveld 45 te Zeewolde
Vanaf 8.30 ben je welkom voor een kop koffie of thee. De les start om 9.00 en eindigt rond 16.00.  Wij verzorgen  de lunch voor je.

Online lessen
Je neemt deel aan de les via Zoom. We hebben onze ruimte aangekleed met goede camera’s en een adequate geluidsinstallatie. Op deze manier kunnen we elkaar zonder problemen zien en horen. Uiteraard kun je vanuit huis gewoon je vragen stellen. Los van de fysieke afstand, volg je de les op een normale manier.

Lesprogramma

Dag 1

 • Introductie NTA8800 en ISSO
 • Opnameprotocol
 • Schematiseren rekenzones
 • Thermische schil (Rc-waarden)
 • Software Uniec of Vabi

Dag 2

 • Verwarming
 • Koeling
 • Ventilatie
 • Tapwater
 • PV-systemen
 • Verlichting (utiliteitsbouw)

Cursusdata BENG Berekening voor ontwerpers

 • Woensdag 25 mei en 1 juni
 • In het najaar komen we met een serie nieuwe  cursusdata. Mocht je de cursus dan willen volgen neem dan even contact met ons op. Bij voorkeur per mail: info@buildinglabel.com

Examen

Voor deze opleiding hoef je geen examen te doen. Speciaal voor ontwerpers (zoals architecten en BENG-berekenaars) bieden we de mogelijkheid om zonder diploma de EP-berekening te registreren voor de omgevingsvergunning. Deze berekening wordt dan volledig gecontroleerd en overgenomen door een gediplomeerd EP-adviseur van BuildingLabel. BuildingLabel rekent voor deze dienst het dubbele tarief.

Wil je volledig gediplomeerd zijn en examen doen, schrijf je dan in voor de vierdaagse opleiding Detailbouw; Cursus EnergiePrestatie advies Detail

Kosten

De twee daagse cursus Energie Prestatie voor ontwerpers, inclusief lesboek kost € 650,- ex btw.
Bent u lid van BNA, dan ontvangt u 25% korting op deze prijs.

De ISSO 75.1 /82.1 (versie 2020, 4e druk) kan besteld worden via ISSO, maar is ook gratis digitaal beschikbaar in de bibliotheek van BuildingBase.

Aanmelden

Schrijf je hier in  voor de opleiding EP-berekeningen voor ontwerpers.