Cursus EP-Detail adviseur

Sinds dit jaar is de methodiek waarmee de energieprestatie van gebouwen wordt bepaald gewijzigd. Vanaf nu geldt de nieuwe ISSO 75.1 en 82.1. Er zijn nogal wat veranderingen. BuildingLabel heeft een cursus ontwikkeld die je zorgvuldig voorbereidt op de nieuwe werkwijze.

Tijdens vier opleidingsdagen leer je omgaan met alle situaties die je als EP detailadviseur bij woning en gebouwinspecties tegenkomt. Je gaat aan de slag met veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Hiermee ben je goed voorbereid op het examen.

De cursus is bedoeld voor iedereen die EP Detailadviseur wil worden en zich tevens wil specialiseren in nieuwbouw. Het diploma EP-W/D of U/D zorgt ervoor dat je bevoegd bent om woningen en/of utiliteitsgebouwen, en nieuwbouw te keuren en energielabels op te stellen. Je krijgt les van docenten die zelf hun sporen in het vak hebben verdiend en ervaring hebben in het opleiden van collega’s.

Als EP-W detailadviseur ben je automatisch ook basisadviseur. Deze cursus en het examen voor EP-W/D adviseur volstaat.

Als EP-U detailadviseur ben je automatisch ook EP-U basisadviseur en EP-W detail- en basisadviseur. Je hoeft dus geen dubbele opleiding te volgen. De cursus en het examen voor EP-U/D adviseur volstaat.

Meld je nu aan voor de nieuwe cursussen in 2022!

Onderwerpen

Het opnameprotocol uit de nieuwe ISSO 75.1 en 82.1 (versie 2020 – tweede druk) vormt de basis voor de opleiding. Met voorbeelden uit de praktijk wordt alles toegelicht. Je oefent met concrete casussen en krijgt oefenvragen die je ook op het examen kunt verwachten. Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan de vernieuwde software van Uniec3 en Vabi.

Corona maatregelen

Per cursus hebben we plaats voor zestien deelnemers. Vanwege de coronamaatregelen splitsen we de groep op. Per lesdag zitten acht deelnemers in ons leslokaal in Zeewolde, de andere helft volgt de les online. Uiteraard wisselen we dit af.

Het cursusmateriaal wordt per post toegestuurd.

Cursusruimte
We hebben het lokaal ruim opgezet. Er is voldoende loopruimte en je tafel staat op de vereiste 1,5 meter van de volgende.  Wij verzorgen op deze dag de lunch voor je. De tweede dag volg je de les online.

Online lessen
Je volgt één cursusdag thuis. Je neemt dan deel aan de les via Zoom. We hebben hiervoor onze ruimte aangekleed met goede camera’s en een adequate geluidsinstallatie. Op deze manier kunnen we elkaar zonder problemen zien en horen. Uiteraard kun je vanuit huis gewoon je vragen stellen. Los van de fysieke afstand, volg je de les op een normale manier.  De tweede dag zit je dan in ons cursuslokaal in Zeewolde.

Lesprogramma

Dag 1

Tijdens de eerste dag krijg je meteen veel praktijkvoorbeelden. Daarnaast gaan we in op de wet- en regelgeving, de EPA-methodiek, bouwfysica, het opnameprotocol en de invoersoftware.

Dag 2

Tijdens de tweede dag ga je aan het werk met de bouwkundige opname en het inmeten.

Dag 3

Deze dag staat in het teken van installatietechniek en de invoermogelijkheden in de software.

Dag 4

De laatste cursusdag werk je aan de examenvoorbereiding. Je krijgt extra casessen aangereikt en extra oefenmateriaal in de EP-software.

Cursusdata EP-Detail adviseur Woning- en Utiliteitbouw

  • Donderdag en dinsdag 25, 30 november, 2 en 7 december 2021

2022

  • Dinsdag 8, donderdag 10, dinsdag 15 en 17 februari 2022
  • Woensdag 23 en 30 maart, 6 en 13 april 2022
  • Dinsdag 28 en donderdag 30 juni, dinsdag 5 en donderdag 7 juli 2022

Examen

De examens worden op diverse locaties in Nederland afgenomen door ’t Examenpark of Cito. Het  examen EP-U/D kunt u aanvragen via Cito of ’t Examenpark.

Meer informatie en opgeven voor het examen kan op de betreffende websites. Het examen zal verdeeld worden over meerdere dagen, omdat het qua tijdverdeling niet op één dag kan.

Voor alleen woningbouw:
Examen Woningbouw Detail, vijf modules; module W1 – W2 – W3 – W4d – W5

Voor zowel woningbouw als utiliteitbouw:
Examen Utiliteit Detail, vijf modules; module U1 – U2 – U3 – U4d – U5

Het is belangrijk dat je – buiten de opleidingsdagen – ook thuis studeert.

Kosten

De vierdaagse cursus EP-Detail inclusief lesboek kost € 1.300,- ex btw.
De ISSO 75.1 versie 2020 (utiliteit) of 82.1 versie 2020 (woningbouw) kan besteld worden via ISSO, maar is ook gratis digitaal beschikbaar.

Kwaliteitsgarantie

Mocht je voor één of meer toetsen niet slagen, dan kun je een cursusdag opnieuw volgen. Dit is onderdeel van de BuildingLabel kwaliteitsgarantie. Hiervoor worden geen extra opleidingskosten in rekening gebracht. De kosten voor het herexamen zijn uiteraard voor eigen rekening.

Aanmelden

Je kunt hieronder direct inschrijven voor de cursus EP Detail