Cursus EP-Detail adviseur

Sinds dit jaar is de methodiek waarmee de energieprestatie van gebouwen wordt bepaald gewijzigd. Vanaf nu geldt de nieuwe ISSO 75.1 en 82.1. Er zijn nogal wat veranderingen. BuildingLabel heeft een cursus ontwikkeld die je zorgvuldig voorbereidt op de nieuwe werkwijze.

Tijdens vier opleidingsdagen leer je omgaan met alle situaties die je als EP detailadviseur bij woning en gebouwinspecties tegenkomt. Je gaat aan de slag met veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Hiermee ben je goed voorbereid op het examen.

De cursus is bedoeld voor iedereen die EP Detailadviseur wil worden en zich tevens wil specialiseren in nieuwbouw. Het diploma EP-W/D of U/D zorgt ervoor dat je bevoegd bent om woningen en/of utiliteitsgebouwen, en nieuwbouw te keuren en energielabels op te stellen. Je krijgt les van docenten die zelf hun sporen in het vak hebben verdiend en ervaring hebben in het opleiden van collega’s.

Als EP-W detailadviseur ben je automatisch ook basisadviseur. Deze cursus en het examen voor EP-W/D adviseur volstaat.

Als EP-U detailadviseur ben je automatisch ook EP-U basisadviseur en EP-W detail- en basisadviseur. Je hoeft dus geen dubbele opleiding te volgen. De cursus en het examen voor EP-U/D adviseur volstaat.

Meld je nu aan voor de nieuwe cursussen in 2022!

Onderwerpen

Het opnameprotocol uit de nieuwe ISSO 75.1 en 82.1 (versie 2020 – tweede druk) vormt de basis voor de opleiding. Met voorbeelden uit de praktijk wordt alles toegelicht. Je oefent met concrete casussen en krijgt oefenvragen die je ook op het examen kunt verwachten. Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan de vernieuwde software van Uniec3 en Vabi.

Volg de cursus op locatie of online

Per cursus hebben we plaats voor twintig deelnemers. Je mag de cursus op onze locatie in Zeewolde volgen maar mag er ook voor kiezen om de cursus online te volgen. Bij corona gerelateerde klachten of verkoudheid vragen we je om de les online te volgen.

Het cursusmateriaal wordt per post toegestuurd.

Cursus op locatie:

Planetenveld 45 te Zeewolde
Vanaf 8.30 ben je welkom voor een kop koffie of thee. De les start om 9.00 en eindigt rond 16.00.  Wij verzorgen  de lunch voor je.

Online lessen
Je neemt deel aan de les via Zoom. We hebben onze ruimte aangekleed met goede camera’s en een adequate geluidsinstallatie. Op deze manier kunnen we elkaar zonder problemen zien en horen. Uiteraard kun je vanuit huis gewoon je vragen stellen. Los van de fysieke afstand, volg je de les op een normale manier.

Lesprogramma

Dag 1

Tijdens de eerste dag krijg je meteen veel praktijkvoorbeelden. Daarnaast gaan we in op de wet- en regelgeving, de EPA-methodiek, bouwfysica, het opnameprotocol en de invoersoftware.

Dag 2

Tijdens de tweede dag ga je aan het werk met de bouwkundige opname en het inmeten.

Dag 3

Deze dag staat in het teken van installatietechniek en de invoermogelijkheden in de software.

Dag 4

De laatste cursusdag werk je aan de examenvoorbereiding. Je krijgt extra casessen aangereikt en extra oefenmateriaal in de EP-software.

Cursusdata EP-Detail adviseur Woning- en Utiliteitbouw

  • Woensdag 23 en 30 maart, 6 en 13 april 2022
  • Dinsdag 28 en donderdag 30 juni, dinsdag 5 en donderdag 7 juli 2022
  • In het najaar komen we met een serie nieuwe cursusdata. Binnenkort verschijnen deze op de site. Mocht je interesse hebben, neem dan even contact met ons op. Bij voorkeur per mail: info@buildinglabel.com

Examen

De examens worden op diverse locaties in Nederland afgenomen door ’t Examenpark of Cito. Het  examen EP-U/D kunt u aanvragen via Cito of ’t Examenpark.

Meer informatie en opgeven voor het examen kan op de betreffende websites. Het examen zal verdeeld worden over meerdere dagen, omdat het qua tijdverdeling niet op één dag kan.

Voor alleen woningbouw:
Examen Woningbouw Detail, vijf modules; module W1 – W2 – W3 – W4d – W5

Voor zowel woningbouw als utiliteitbouw:
Examen Utiliteit Detail, vijf modules; module U1 – U2 – U3 – U4d – U5

Het is belangrijk dat je – buiten de opleidingsdagen – ook thuis studeert.

Kosten

De vierdaagse cursus EP-Detail inclusief lesboek kost € 1.300,- ex btw.
De 4e druk van ISSO 75.1 versie 2020 (utiliteit) of 82.1 versie 2020 (woningbouw) kan besteld worden via ISSO, maar is ook gratis digitaal beschikbaar.

Kwaliteitsgarantie

Mocht je voor één of meer toetsen niet slagen, dan kun je een cursusdag opnieuw volgen. Dit is onderdeel van de BuildingLabel kwaliteitsgarantie. Hiervoor worden geen extra opleidingskosten in rekening gebracht. De kosten voor het herexamen zijn uiteraard voor eigen rekening.

Aanmelden

Je kunt hieronder direct inschrijven voor de cursus EP Detail