Cursus EP-W/B adviseur

Per 1 januari 2021 wijzigt de methodiek waarmee de energieprestatie van gebouwen wordt bepaald. Vanaf die datum geldt de nieuwe ISSO 82.1. Er zijn nogal wat veranderingen. BuildingLabel heeft een cursus ontwikkeld die je zorgvuldig voorbereidt op het vak en op de nieuwe werkwijze.

Tijdens vier opleidingsdagen leer je omgaan met alle situaties die je als EP-W basisadviseur bij woninginspecties kunt tegenkomen. Je gaat aan de slag met veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Hiermee ben je goed voorbereid op het examen.

De cursus is bedoeld voor iedereen die EPA-W adviseur wil worden. Het diploma EP-W/B zorgt ervoor dat je bevoegd bent om woningen te keuren en energielabels op te stellen. Je krijgt les van docenten die zelf hun sporen in het vak hebben verdiend en ervaring hebben in het opleiden van collega’s.

Meld je nu aan voor de nieuwe cursussen in 2020

Onderwerpen

Het opnameprotocol uit de nieuwe ISSO 82.1 vormt de basis voor de opleiding. Met voorbeelden uit de praktijk wordt alles toegelicht. Je oefent met concrete casussen en krijgt oefenvragen die je ook op het examen kunt verwachten. Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan de vernieuwde software van Vabi en Uniec3.

Corona maatregelen

Per cursus hebben we plaats voor zestien deelnemers. Vanwege de coronamaatregelen splitsen we de groep op. Per lesdag zitten acht deelnemers in ons leslokaal in Zeewolde. De andere helft volgt de les online. Uiteraard wisselen we dit af.

Cursusruimte
We hebben het lokaal ruim opgezet. Er is voldoende loopruimte en je tafel staat op de vereiste 1,5 meter van de volgende. Zit je in de groep die de eerste en derde lesdag in Zeewolde volgt, dan ontvang je het cursusmateriaal tijdens de eerste lesdag. Wij verzorgen op deze dagen de lunch voor je. De tweede en vierde lesdag volg je online.

Online lessen
Je volgt twee cursusdagen thuis. Je neemt dan deel aan de les via Zoom. We hebben hiervoor onze ruimte aangekleed met goede camera’s en een adequate geluidsinstallatie. Op deze manier kunnen we elkaar zonder problemen zien en horen. Uiteraard kun je vanuit huis gewoon je vragen stellen. Los van de fysieke afstand, volg je de les op een normale manier. Zit je in de groep die de eerste en derde dag online volgt, dan krijg je het cursusmateriaal per post toegestuurd. De tweede en vierde dag zit je dan in ons cursuslokaal in Zeewolde.

Lesprogramma

Dag 1

Tijdens de eerste dag krijg je meteen veel praktijkvoorbeelden. Daarnaast gaan we in op de wet- en regelgeving, de EPA-methodiek, bouwfysica, het opnameprotocol en de invoersoftware.

Dag 2

Tijdens de tweede dag ga je aan het werk met de bouwkundige opname en het inmeten.

Dag 3

Deze dag staat in het teken van installatietechniek en de invoermogelijkheden in de software.

Dag 4

De laatste cursusdag is gewijd aan de examenvoorbereiding. Je krijgt extra casussen aangereikt en ook extra oefenmateriaal in de EP-W software.

Cursusdata EP-W/B adviseur

Dinsdag 6 oktober, Woensdag 7 oktober, Dinsdag 13 oktober en Woensdag 14 oktober 2020

Maandag 16, 23, 30 november en 7 december 2020

Examen

De examens worden op diverse locaties in Nederland afgenomen door ’t Examenpark of Cito. Het initieel examen EP-W/B kunt u aanvragen via ’t Examenpark of Cito.

Meer informatie en opgeven voor het examen kan op de betreffende websites.

Kosten

De vierdaagse cursus EP-W/B kost € 1.300,- exclusief btw. Het lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

De ISSO 82.1 versie 2020 kun je bestellen via ISSO, maar is ook gratis digitaal beschikbaar.

Kwaliteitsgarantie

Het is belangrijk dat je – buiten de opleidingsdagen – ook thuis studeert. Mocht je voor één of meer toetsen niet slagen, dan kun je een cursusdag opnieuw volgen. Dit is onderdeel van de BuildingLabel kwaliteitsgarantie. Hiervoor worden geen extra opleidingskosten in rekening gebracht. De kosten voor het herexamen zijn uiteraard voor eigen rekening.

Aanmelden

Je kunt hieronder direct inschrijven voor de vierdaagse cursus EP-W/B

Het maximale aantal cursisten voor onze cursus is 16. Het aantal deelnemers kan je hieronder zien.

Inschrijvingen dinsdag 6 oktober: 18 van 18.

Inschrijvingen maandag 16 november 2020: 2 van 16.