Cursus EP-W/B adviseur

Per 1 januari 2021 is de methodiek waarmee de energieprestatie van gebouwen wordt bepaald gewijzigd. Vanaf die datum geldt de nieuwe ISSO 82.1. Er zijn nogal wat veranderingen. BuildingLabel heeft een cursus ontwikkeld die je zorgvuldig voorbereidt op het vak en op de nieuwe werkwijze.

Tijdens vier opleidingsdagen leer je omgaan met alle situaties die je als EP-W basisadviseur bij woninginspecties kunt tegenkomen. Je gaat aan de slag met veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Hiermee ben je goed voorbereid op het examen.

De cursus is bedoeld voor iedereen die adviseur Energie Prestatie voor woningbouw wil worden. Het diploma EP-W/B zorgt ervoor dat je bevoegd bent om woningen te keuren en energielabels op te stellen. Je krijgt les van docenten die zelf hun sporen in het vak hebben verdiend en ervaring hebben in het opleiden van collega’s.

Meld je nu aan voor een cursus in 2022!

Onderwerpen

Het opnameprotocol uit de nieuwe ISSO 82.1 vormt de basis voor de opleiding. Met voorbeelden uit de praktijk wordt alles toegelicht. Je oefent met concrete casussen en krijgt oefenvragen die je ook op het examen kunt verwachten. Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan de vernieuwde software van Vabi en Uniec3.

Corona maatregelen

Per cursus hebben we plaats voor zestien deelnemers. Vanwege de coronamaatregelen splitsen we de groep op. Per lesdag zitten acht deelnemers in ons leslokaal in Zeewolde, de andere helft volgt de les online. Uiteraard wisselen we dit af.

Het cursusmateriaal wordt per post toegestuurd.

Cursusruimte
We hebben het lokaal ruim opgezet. Er is voldoende loopruimte en je tafel staat op de vereiste 1,5 meter van de volgende.  Wij verzorgen op deze dag de lunch voor je. De tweede dag volg je de les online.

Online lessen
Je volgt één cursusdag thuis. Je neemt dan deel aan de les via Zoom. We hebben hiervoor onze ruimte aangekleed met goede camera’s en een adequate geluidsinstallatie. Op deze manier kunnen we elkaar zonder problemen zien en horen. Uiteraard kun je vanuit huis gewoon je vragen stellen. Los van de fysieke afstand, volg je de les op een normale manier.  De tweede dag zit je dan in ons cursuslokaal in Zeewolde.

Lesprogramma

Dag 1

Tijdens de eerste dag krijg je een introductie over het vak, bespreken we het ISSO Opnameprotocol en ga je oefenen  met schematisering en casus.

Dag 2

Tijdens de tweede dag ga je aan het werk met een bouwkundige opname, bespreken we wat onder de thermische schil valt en nemen we verschillende installaties onder de loep.

Dag 3

Deze dag staat in het teken van installatietechniek; ruimtekoeling, ventilatiesystemen, warm tapwater,  PV panelen en zonneboilers.

Dag 4

De laatste cursusdag is gewijd aan de examenvoorbereiding. Je krijgt extra casussen aangereikt en ook extra oefenmateriaal in de EP-W software.

Cursusdata EP-W/B adviseur

  • Maandag 15, 22, 29 november en 6 december 2021
  • Vrijdag  10, maandag 13, vrijdag 17 en dinsdag 21 december 2021

2022

  • Maandag 10, vrijdag 14, maandag 17 en vrijdag 21 januari 2022
  • Maandag 7, vrijdag 11, maandag 14 en vrijdag 18 februari 2022
  • Maandag 7, vrijdag 11, maandag 21 en maandag 28 maart 2022
  • Dinsdag 12, donderdag 14, dinsdag 19 en donderdag 21 april 2022
  • Woensdag 11, vrijdag 13, woensdag 18 en vrijdag 20 mei 2022
  • Woensdag 8, vrijdag 10, woensdag 15 en vrijdag 17 juni 2022
  • Woensdag 29 juni en vrijdag 1, woensdag 6 en vrijdag 8 juli 2022

Examen

De examens worden op diverse locaties in Nederland afgenomen door ’t Examenpark of Cito. Het initieel examen EP-W/B kunt u aanvragen via ’t Examenpark of Cito.

Examen Woningbouw Basis, 4 modules: module W1 – W2 – W3 – W4b

Meer informatie en opgeven voor het examen kan op de betreffende websites.

Kosten

De vierdaagse cursus EP-W/B kost € 1.300,- exclusief btw. Het lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

De ISSO 82.1 versie 2020 kun je bestellen via ISSO, maar is ook gratis digitaal beschikbaar.

Kwaliteitsgarantie

Het is belangrijk dat je – buiten de opleidingsdagen – ook thuis studeert. Mocht je voor één of meer toetsen niet slagen, dan kun je een cursusdag opnieuw volgen. Dit is onderdeel van de BuildingLabel kwaliteitsgarantie. Hiervoor worden geen extra opleidingskosten in rekening gebracht. De kosten voor het herexamen zijn uiteraard voor eigen rekening.

Aanmelden

Je kunt hieronder direct inschrijven voor de vierdaagse cursus EP-W/B