Cursus EP-W/B adviseur

In 2021 is de methodiek waarmee de energieprestatie van gebouwen wordt bepaald gewijzigd. Vanaf die datum geldt de nieuwe ISSO 82.1. Er zijn nogal wat veranderingen. BuildingLabel heeft een cursus ontwikkeld die je zorgvuldig voorbereidt op het vak en op de nieuwe werkwijze.

Tijdens vier opleidingsdagen leer je omgaan met alle situaties die je als EP-W basisadviseur bij woninginspecties kunt tegenkomen. Je gaat aan de slag met veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Hiermee ben je goed voorbereid op het examen.

De cursus is bedoeld voor iedereen die adviseur Energie Prestatie voor woningbouw wil worden. Het diploma EP-W/B zorgt ervoor dat je bevoegd bent om woningen te keuren en energielabels op te stellen. Je krijgt les van docenten die zelf hun sporen in het vak hebben verdiend en ervaring hebben in het opleiden van collega’s.

Meld je nu aan voor een cursus in 2022!

Onderwerpen

Het opnameprotocol uit de nieuwe ISSO 82.1 vormt de basis voor de opleiding. Met voorbeelden uit de praktijk wordt alles toegelicht. Je oefent met concrete casussen en krijgt oefenvragen die je ook op het examen kunt verwachten. Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan de vernieuwde software van Vabi en Uniec3.

Volg de cursus op locatie of online

Per cursus hebben we plaats voor twintig deelnemers. Je mag de cursus op onze locatie in Zeewolde volgen maar mag er ook voor kiezen om de cursus online te volgen. Bij corona gerelateerde klachten of verkoudheid vragen we je om de les online te volgen.

Het cursusmateriaal wordt per post toegestuurd.

Cursus op locatie:

Planetenveld 45 te Zeewolde
Vanaf 8.30 ben je welkom voor een kop koffie of thee. De les start om 9.00 en eindigt rond 16.00.  Wij verzorgen  de lunch voor je.

Online lessen
Je neemt deel aan de les via Zoom. We hebben onze ruimte aangekleed met goede camera’s en een adequate geluidsinstallatie. Op deze manier kunnen we elkaar zonder problemen zien en horen. Uiteraard kun je vanuit huis gewoon je vragen stellen. Los van de fysieke afstand, volg je de les op een normale manier.

Lesprogramma

Dag 1

Tijdens de eerste dag krijg je een introductie over het vak, bespreken we het ISSO Opnameprotocol en ga je oefenen  met schematisering en casus.

Dag 2

Tijdens de tweede dag ga je aan het werk met een bouwkundige opname, bespreken we wat onder de thermische schil valt en nemen we verschillende installaties onder de loep.

Dag 3

Deze dag staat in het teken van installatietechniek; ruimtekoeling, ventilatiesystemen, warm tapwater,  PV panelen en zonneboilers.

Dag 4

De laatste cursusdag is gewijd aan de examenvoorbereiding. Je krijgt extra casussen aangereikt en ook extra oefenmateriaal in de EP-W software.

Cursusdata EP-W/B adviseur

  • Dinsdag 12, donderdag 14, dinsdag 19 en donderdag 21 april 2022
  • Woensdag 11, vrijdag 13, woensdag 18 en vrijdag 20 mei 2022
  • Woensdag 8, vrijdag 10, woensdag 15 en vrijdag 17 juni 2022
  • Woensdag 29 juni en vrijdag 1, woensdag 6 en vrijdag 8 juli 2022
  • Maandag 5, 12, 19 en 26 september 2022
  • Dinsdag 4, 11, 18 en 25 oktober 2022
  • Dinsdag 1, 8, 15 en 22 november 2022
  • Dinsdag 6, vrijdag 9, dinsdag 13 en vrijdag 16 december 2022

Examen

De examens worden op diverse locaties in Nederland afgenomen door ’t Examenpark of Cito. Het initieel examen EP-W/B kun je aanvragen via ’t Examenpark of Cito.

Het examen Woningbouw Basis bestaat uit vier modules: module W1 – W2 – W3 – W4b

Meer informatie en opgeven voor het examen kan op de betreffende websites.

Kosten

De vierdaagse cursus EP-W/B kost € 1.300,- exclusief btw. Het lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

De ISSO 82.1 versie 2020, 4e druk, kun je bestellen via ISSO, maar is ook gratis digitaal beschikbaar.

Kwaliteitsgarantie

Het is belangrijk dat je – buiten de opleidingsdagen – ook thuis studeert. Mocht je voor één of meer toetsen niet slagen, dan kun je een cursusdag opnieuw volgen. Dit is onderdeel van de BuildingLabel kwaliteitsgarantie. Hiervoor worden geen extra opleidingskosten in rekening gebracht. De kosten voor het herexamen zijn uiteraard voor eigen rekening.

Aanmelden

Je kunt hieronder direct inschrijven voor de vierdaagse cursus EP-W/B