Uitbreiding cursus van EP Basis adviseur naar Detail

Per 1 januari 2021 wijzigt de methodiek waarmee de energieprestatie van gebouwen wordt bepaald. Er zijn nogal wat veranderingen. Voor woningbouw betekent het bijvoorbeeld dat een basisadviseur geen nieuwbouw woningen meer kan keuren.

BuildingLabel heeft een tweedaagse uitbreidingscursus ontwikkeld om de detailmethode te behalen. Het is de uitbreiding van de vakbekwaamheid, en geldt alleen voor EP Basisadviseurs die voldoende ervaring hebben en al gediplomeerd zijn en de bijscholing 2020 hebben gedaan. De cursus is voor zowel Woningbouw als Utiliteitsadviseurs en is bedoeld voor iedere EP Basisadviseur die zich naast de gewone bevoegdheden wil specialiseren in de detailmethode.

Meld je hier aan voor de uitbreidingscursus

Onderwerpen

Het opnameprotocol uit de nieuwe ISSO 75.1 en 82.1 vormen de basis voor de opleiding. Met voorbeelden uit de praktijk wordt alles toegelicht. Je oefent met concrete casussen en krijgt oefenvragen die je ook op het examen kunt verwachten. Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan de vernieuwde software van Uniec3 en Vabi.

Corona maatregelen

Per cursus hebben we plaats voor zestien deelnemers. Vanwege de coronamaatregelen splitsen we de groep op. Per lesdag zitten acht deelnemers in ons leslokaal in Zeewolde, de andere helft volgt de les online. Uiteraard wisselen we dit af.

Cursusruimte
We hebben het lokaal ruim opgezet. Er is voldoende loopruimte en je tafel staat op de vereiste 1,5 meter van de volgende. Zit je in de groep die de eerste dag in Zeewolde volgt, dan ontvang je het cursusmateriaal tijdens die dag. Wij verzorgen op deze dag de lunch voor je. De tweede dag volg je de les online.

Online lessen
Je volgt één cursusdag thuis. Je neemt dan deel aan de les via Zoom. We hebben hiervoor onze ruimte aangekleed met goede camera’s en een adequate geluidsinstallatie. Op deze manier kunnen we elkaar zonder problemen zien en horen. Uiteraard kun je vanuit huis gewoon je vragen stellen. Los van de fysieke afstand, volg je de les op een normale manier. Zit je in de groep die de eerste dag online volgt, dan krijg je het cursusmateriaal per post toegestuurd. De tweede dag zit je dan in ons cursuslokaal in Zeewolde.

Cursusdagen

Maandag 30 november 2020 en 7 december 2020.

Kosten

De tweedaagse uitbreidingscursus van EP-Basisadviseur naar Detail kost € 650,- exclusief btw. Het lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

De ISSO versie 2020 is al in je bezit omdat je de bijscholing voor basisadviseur hebt gevolgd.

Examen

De examens worden op diverse locaties in Nederland afgenomen door ’t Examenpark of Cito.  Meer informatie en opgeven voor het examen kan op de betreffende websites.

Het is belangrijk dat je – buiten de opleidingsdagen – ook thuis studeert.

Aanmelden

Je kunt hieronder direct inschrijven voor de uitbreidingscursus.

Het maximale aantal cursisten voor onze cursus is 16. Het aantal deelnemers kan je hieronder zien.

Inschrijvingen maandag 30 november: 3 van 16.