Over ons

BuildingLabel is specialist op het gebied van energielabeling en maatwerkadvies. Wij registreren EP-W en EP-U Basis en Detail keuringen. Daarnaast zijn wij een opleidingscentrum. Wij leiden je op tot EP-W, EP-U Basis en/of Detail adviseur en bieden we jaarlijkse bijscholing aan onze partners, adviseurs, architecten, woningcorporaties en ambtenaren. Van ons kun je de hoogste kwaliteit verwachten.

BuildingLabel is in het bezit van alle BRL 9500 deelcertificaten en werkt met een hecht team van deskundigen.

BuildingLabel voelt aan als ‘een warm bad’. Een organisatie met betrokken en deskundige medewerkers die met mij meedenken en mijn bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Plezierig werken

Zowel voor opdrachtgevers als voor partners is BuildingLabel een prettige partij om mee samen te werken. BuildingLabel steekt veel energie  in de onderlinge samenwerking en kwaliteitsbewaking en inspireert adviseurs om de beste te zijn binnen het vakgebied.
Doordat het team van BuildingLabel uit veel verschillende specialisten bestaat, kunnen we bijna op alle EPA gerelateerde vragen een antwoord geven. Partners hoeven hiervoor alleen maar een e-mail te sturen of kunnen telefonisch contact opnemen met de helpdesk.

Werken met BuildingLabel betekent samenwerken met een organisatie die elke dag nog beter probeert te worden.

Kwaliteitsbewaking

BuildingLabel is in het bezit van de BRL 9500 deelcertificaten. Dat betekent dat we werken volgens de officiële richtlijnen. Het documentenbeheer is digitaal geregistreerd in het webplatform BuildingBase.

Wij hebben een speciaal team voor de kwaliteitscontrole en administratieve ondersteuning. Het kwaliteitsteam controleert de afgemelde keuringen en geeft feedback als dat nodig is. Hiermee dragen wij intern zorg voor de kwaliteitsborging van de keuringen van alle partners en ons team.

Buildinglabel wordt extern gecontroleerd door de certificatie instelling SKW Certificatie uit Geldermalsen. Van elk dossier dat wordt gecontroleerd, worden de bevindingen van de audits vastgelegd in een rapportage.

BuildingBase

Voor EPA-keuringen werken we met de unieke rapportagetool BuildingBase. Dit zelf ontwikkelde systeem werkt niet alleen heel handig voor het aan- en afmelden van keuringen, maar dient ook als  overzichtelijke kennisbank voor de geldende wet- en regelgeving en normeringen.

Onze partners

BuildingLabel beschikt over een landelijk netwerk van ruim 350 adviseurs. Deze partners zijn gecertificeerd om EPA-keuringen uit te voeren. Bovendien zijn ze opgeleid om maatwerkadvies uit te brengen voor energiebesparende oplossingen en dit aan te bieden in een overzichtelijk rapport.

Onze partners zijn aangesloten bij BuildingLabel omdat:

  • wij hen begeleiden via onze deskundige helpdesk;

  • wij vakinhoudelijke kennis delen en hen daarmee up-to-date houden;

  • wij met BuildingBase een uniek hulpmiddel hebben waarmee de adviseurs hun werk eenvoudig kunnen uitvoeren;

  • onze kwaliteitsmanagers controleren of de keuringen voldoen aan de geldende wet- en regelgeving;

  • wij dé specialist zijn op het gebied van energielabeling en bouwfysische metingen en over de nodige BRL 9500 certificeringen beschikken.

Deskundigheid

In ons eigen opleidingscentrum in Zeewolde verzorgen wij de opleidingen tot EPA-adviseur. Voor onze partners hebben we een digitale bibliotheek met relevante vakinformatie, houden we toolbox-meetings en geven we aanvullende scholing.

Certificering

BuildingLabel is gecertificeerd:
BRL 9500-W Basis en Detail
BRL 9500-U Basis en Detail
BRL 9500-02 maatwerk
BRL 9500-04 maatwerk

Partners kunnen via ons gebouwen laten registreren om  energielabels af te geven.

Helpdesk

Onze helpdeskmedewerkers staan dagelijks klaar voor partners  en belangstellenden. Ze zijn telefonisch te bereiken van 8.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur.
Contactvragen per mail aan info@buildinglabel.com worden op werkdagen beantwoord.