Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Je kunt contact opnemen met onze helpdesk. Op werkdagen telefonisch bereikbaar: 036 – 522 00 42.
Ook per e-mail kun je de vraag sturen naar info@buildinglabel.com. Wij doen ons uiterste best om de vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Ja, iedere klant heeft een eigen accountmanager. Als partner heb je contact met een van de helpdeskmedewerkers die je vraag beantwoorden, of de vraag doorsturen naar een specialist uit het kwaliteitsteam. Wij werken met korte lijnen.

Ja, wij bieden diverse opleidingen op het gebied van Energie Prestatie Advisering. Je kunt bij ons opgeleid worden tot EP-W en EP-U adviseur. Voor meer informatie over ons actuele aanbod, verwijzen we je naar de pagina over opleidingen. (Ga naar onze opleidingen)

Bij BuildingLabel geloven we dat het delen van kennis essentieel is voor een succesvolle samenwerking. Dat maakt ons sterk. Ontwikkelingen in ons vakgebied volgen elkaar in hoog tempo op. Door onze krachten te bundelen en onze kennis te delen, zorgen we er samen voor dat we onze opdrachtgevers deskundig en altijd actueel kunnen bedienen. Ook zorgen wij er met BuildingBase voor dat de wet- en regelgeving op het gebied van energielabeling altijd up-to-date is.

BuildingLabel stelt zelf geen energielabels en EP-adviezen meer op en voert ook geen bouwfysische metingen meer uit. De activiteiten van BuildingLabel Projects B.V. zijn per 1-1-2021 overgenomen door adviesbureau Enerdeco.

www.enerdeco.nl

Over partner worden

Gebruik het aanmeldformulier op onze website (ga naar de pagina Partner worden). Vervolgens ontvang je een samenwerkingsovereenkomst, die we graag getekend van je retour ontvangen. We vragen om je vakbekwaamheidspapieren. Zodra de procedure is afgerond ben je partner en ontvang je toegang tot de BuildingBase.

Beschik je over de juiste diploma’s, dan kan je je aansluiten bij ons netwerk. Beschik je nog niet over de juiste papieren, dan kan je een van onze opleidingen volgen en je diploma behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden.

BuildingLabel geeft je als partner de formele of wettelijke toestemming om een energielabel voor woningen, utiliteitsbouw of nieuwbouw af te geven. Als partner betekent dit wel dat je hiervoor over de vereiste diploma’s volgens de BRL-9500 dient te beschikken. Wij zijn volledig BRL 9500 gecertificeerd. Je krijgt als partner toegang tot onze helpdesk, blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door onze bijscholingscursussen en je maakt gebruik van BuildingBase voor het aan- en afmelden van woningen en panden. 

Ja, een partner heeft een eigen accountmanager. Als partner heb je contact met een van de helpdeskmedewerkers die je vraag beantwoorden, of de vraag doorsturen naar een specialist uit het kwaliteitsteam. Wij werken met korte lijnen.

Wij zijn je kennis- en samenwerkingspartner op het gebied van EPA-keuringen. We opereren als een enthousiast team; samen sterk! Naast de benodigde BRL 9500 certificering, dragen wij zorg voor de kwaliteitsbewaking van de keuringen. We hebben een team van specialisten die controle uitvoert en tips geeft over het completeren van de dossiers. Onze helpdesk staat tot je beschikking om mee te denken en vragen te beantwoorden. Zo sta je er niet alleen voor. Tevens bieden we bijscholingsbijeenkomsten en toolbox-meetings om zo up-to-date te zijn over de geldende wetgeving en normeringen. 

Zodra je partner wordt van BuildingLabel ga je een licentieovereenkomst met ons aan. De voorwaarden waaronder we samenwerken, zijn opgenomen in de licentieovereenkomst. We verwachten van de partner dat die volgens de richtlijnen van ons kwaliteitshandboek werkt.
BuildingLabel maakt het voor partners mogelijk om zelfstandig een gecertificeerd energielabel (BRL 9500) af te mogen geven. Voor meer informatie over de licentieovereenkomst, neem contact met ons op.

Nee, de samenwerkingsovereenkomst is niet overdraagbaar aan derden. Alleen EPA adviseurs die bij ons geregistreerd staan mogen keuringen bij ons afmelden in de BuildingBase. Partners kunnen hun nieuwe EPA adviseurs toevoegen aan hun account. Hiervoor hebben we een aanmelding en de diploma’s en een CV van de betreffende adviseur nodig. Na inschrijving ontvangt een EPA adviseur een eigen account in BuildingBase.

We vinden het fijn als je ons team komt versterken, maar je zit nooit vast aan een contract. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt.

Gespecialiseerde collega’s voeren steekproefsgewijs controles uit op de keuringen. Zij controleren de registratie van de uitgevoerde metingen en de rapportage op correctheid en volledigheid. Zijn er fouten of gebreken, dan melden we dit en geven we aan wat je moet doen om ze te herstellen. Zo werken we samen aan de beste kwaliteit, precies waar BuildingLabel voor staat. Ook ontvang je advies over de eisen waaraan je (meet)apparatuur moet voldoen en wat de kalibratie-eisen zijn.

Ja, BuildingLabel verzorgt regelmatig bijscholingsbijeenkomsten en toolbox-meetings voor haar partners. Kijk hier om het actuele aanbod van scholingsbijeenkomsten te bekijken.